فهرست مطالب

مجله کشاورزی دانشگاه تهران
سال دهم شماره 1 (پیاپی 16، بهار 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/10/11
  • تعداد عناوین: 15
|
  • احمد افضل زاده، سید داود شریفی، فهمیه بی طرف، سید محمد هاشمی صفحه 1
    تعداد 600 قطعه جوجه نر هیبرید تجاری راس از سن هفت روزگی، در یک آزمایش فاکتوریل با دو سطح چربی (سه و شش درصد) و پنج نسبت مختلف روغن سویا به اسید چرب (0:100، 25:75، 50:50، 75:25 و 100:0) با چهار تکرار پرورش داده شد. جیره های آزمایشی از نظر انرژی و پروتئین یکسان بودند. نتایج نشان داد در طول دوره پرورش افزایش وزن و مصرف خوراک در جوجه های تیمار سه درصد چربی بیشتر و ضریب تبدیل کمتر بود (05/0P<). در دوره آغازین و رشد، در تیمار سه درصد چربی با نسبت اختلاط 100:0 روغن سویا به اسید چرب مصرف خوراک بیشتر و ضریب تبدیل کمتر بود (05/0P<). نتایج نشان داد که در جیره طیور گوشی می توان اسید چرب روغن سویا را در سطح سه درصد به طور کامل جایگزین روغن سویا نمود.
    کلیدواژگان: روغن سویا، چربی، جوجه گوشتی، کلسترول، اسید چرب
  • فاطمه امانی، فایز رئیسی، نجات پیرولی بیرانوند، احمد موسوی شلمانی صفحه 9
    معمولا در خاک های آهکی با کربنات کلسیم و اسیدیته زیاد، رشد و نمو گیاه به دلیل کاهش جذب برخی عناصر غذایی مطلوب نیست. همچنین فرآیند تثبیت بیولوژیک ازت در لگوم های مورد کشت و رشد و عملکرد گیاه در این نوع خاک ها کمتر است. لذا استفاده از مواد تولیدکننده اسید (نظیر گوگرد) و کاهش اسیدیته خاک سبب بهبود رشد گیاه و تثبیت بیولوژیک ازت می شود. این تحقیق به صورت فاکتوریل درقالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه پژوهشکده کشاورزی، پزشکی سازمان انرژی اتمی اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل شش سطح گوگرد (صفر، یک، دو، پنج، 10 و 15 تن در هکتار) و دو رقم سویا (سحر و ویلیامز) بود. براساس نتایج حاصل افزایش گوگرد موجب کاهش اسیدیته خاک و افزایش هدایت الکتریکی خاک شد (01/0P<). استفاده از گوگرد تا پنج و 10 تن در هکتار به ترتیب برای رقم سحر و ویلیامز سبب افزایش وزن خشک گیاه گردید. اما مصرف مقادیر بیشتر گوگرد، سبب کاهش وزن خشک گیاه شد که می تواند به دلیل زیاد شدن هدایت الکتریکی خاک ناشی از مصرف گوگرد باشد. علی رغم زیاد شدن هدایت الکتریکی خاک در تیمار 15 تن گوگرد در هکتار، میزان تثبیت ازت توسط هر دو رقم سویا به دلیل مساعد شدن واکنش خاک ناشی از اکسایش گوگرد، افزایش یافت.
    کلیدواژگان: تثبیت بیولوژیک ازت، هدایت الکتریکی، اسیدیته، گوگرد، سویا
  • بررسی روند تغییرات آبشویی نیترات به زیر منطقه ریشه در مزارع کرج با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی
    عباس کاویانی، عبدالمجید لیاقت، تیمور سهرابی، محمد افشار اصل صفحه 12
    مصرف مقادیر زیاد کودهای شیمیایی در اراضی کشاورزی با هدف افزایش محصول و کم بودن راندمان آبیاری باعث آبشویی بخشی از نیترات و آلودگی آب های زیرزمینی می شود. در این تحقیق، با ایجاد زه کش های نقطه ای در حد فاصل خاک زراعی و زهکش طبیعی مزرعه آموزشی - تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج، زه آب های نفوذ یافته به زیر منطقه ریشه جمع آوری و غلظت ازت نیتراتی (NO3-N) آن ها در آزمایشگاه کیفیت آب اندازه گیری شد. نتایج نشان می دهد که غلظت نیترات زه آب خروجی از زیر منطقه ریشه از 15/0 تا 289 میلی گرم در لیتر متغیر می باشد. هدف از این تحقیق، بررسی وضعیت فعلی آبشویی غلظت های زیاد نیترات از سطح مزارع به سمت سفره آب زیرزمینی کرج و تشخیص علل آن است. اندازه گیری نیترات اولیه خاک، استفاده از روش های نوین آبیاری با راندمان زیاد هستند، جلوگیری از ورود زه آب خروجی از دامداری ها به داخل مزرعه و پیش بینی زمان بارش و مدیریت زمان کوددهی از جمله راهکارهایی است که برای جلوگیری از کاهش کیفیت سفره آب زیرزمینی کرج توصیه می شود.
    کلیدواژگان: نیتروژن نیتراتی، آب زیرزمینی، کرج، آلودگی منابع آب
  • بهزاد ادریسی، علی کلایی، اصغر حسینی نیا صفحه 21
    ماندگاری گل های شاخه بریده با استفاده از ترکیبات موثر در بهبود توازن هورمونی و روابط آبی و یا کاهش رشد باکتری ها در بافت آوند چوبی افزایش می یابد. لذا تاثیر چند ماده شیمیایی بر ماندگاری گل های شاخه بریده رز رقم ایلونا برای معرفی مواد نگهدارنده فراوان تر، سالم تر و کم هزینه تر بررسی و باتوجه به میزان تاثیر و هزینه مقایسه اقتصادی شد. آزمایش با طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار با استفاده از تیمارهای هیپوکلریت سدیم، تیوسولفات نقره، سولفات نیکل، استات روی، کلرید کبالت، سولفات آلومینیوم و هیدروکسی کینولین سیترات به روش نبضی انجام شد. نتایج نشان داد که تیمارهای 400 پی پی ام کلرور کبالت و 800 پی پی ام سولفات آلومینیوم بیشترین تاثیر را روی کیفیت دارند. تیمار 400 پی پی ام تیوسولفات نقره و 800 پی پی ام سولفات آلومینیوم بهترین تیمارهای موثر بر ماندگاری بودند (05/0 >P). تیمار 600 پی پی ام هیدروکسی کینولین سیترات و 600 پی پی ام کلرید کبالت به ترتیب اقتصادی ترین و پرارزش ترین تیمارها بودند.
    کلیدواژگان: کلرور کبالت، تیمار نبضی، ماندگاری گل بریده، گل بریده رز (Rosa hybrida 'Ilona')
  • شهلا چوبچیان، خلیل کلانتری، حسین شعبانعلی فمی صفحه 33
    این تحقیق با هدف بررسی عوامل موثر بر موفقیت دهیاری های استان گیلان انجام گرفته است. جامعه آماری این تحقیق دهیاری های استان گیلان شامل 839 مورد بودند که تعداد 149 دهیاری به صورت طبقه ای با انتساب متناسب به عنوان نمونه انتخاب شدند. روایی پرسشنامه توسط تعدادی از متخصصان موضوعی مورد تایید قرار گرفت. پایایی گویه های تحقیق نیز با آماره آلفای کرونباخ سنجیده شد، که نتایج حاکی از قابلیت اعتماد زیاد این گویه ها برای سنجش متغیرهای تحقیق بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد. برای تشخیص عوامل تفکیک دهیاری های موفق و ناموفق از تحلیل تشخیصی استفاده شد. عوامل همکاری های سازمان ها و نهادها، تجهیزات و امکانات دهیاری، مشارکت های مردمی، انگیزه دهیار و میزان شرکت در کلاس های آموزشی ویژه دهیاران به ترتیب یکی پس از دیگری وارد معادله تحلیل تشخیصی شدند.
    کلیدواژگان: مشارکت مردم، تحلیل تشخیصی، همکاری سازمان ها، دهیاری های موفق و ناموفق
  • سید یوسف حجازی، علی میرشکاری صفحه 49
    تحقیق حاضر به منظور تعیین عوامل بازدارنده کارآفرینی فارغ التحصیلان کشاورزی از نظر شخصیتی و محیطی انجام شد. جامعه آماری تحقیق شامل 98 نفر از فارغ التحصیلان کشاورزی استان بوشهر بود که در یکی از زمینه های تولیدی یا خدماتی کشاورزی اقدام به راه اندازی کسب و کار نموده اند. اطلاعات از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید. روایی و پایایی پرسشنامه براساس الفای کرونباخ در مورد ویژگی های شخصیتی کارآفرینی 75/0 و در رابطه با ویژگی های محیطی کارآفرینی 91/0 محاسبه گردید. نتایج نشان می دهد که در بین ویژگی های شخصیتی، کم بودن روحیه استقلال طلبی، مرکز کنترل درونی و ریسک پذیری مهمترین عوامل بازدارنده کارآفرینی می باشند. از بین ویژگی های محیطی، مقدار و کیفیت آموزش های عملی، مخاطره آمیز بودن سرمایه گزاری در بخش کشاورزی و محدودیت های قانونی و اداری از عوامل مهم بازدارنده کارآفرینی می باشند. در رابطه با ویژگی های شخصیتی کارآفرینی، تفاوت بین فارغ التحصیلان پسر و دختر از نظر فرصت شناسی (*02/0 = t) و استقلال طلبی (*05/0 = t) معنی دار است.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، آموزش عالی کشاورزی، فارغ التحصیلان، ویژگی های محیطی، ویژگی های شخصیتی
  • زهرا زارعی دستگردی، هوشنگ ایروانی، حسین شعبانعلی فمی، آرزو مختاری حصاری صفحه 61
    هدف کلی تحقیق بررسی عوامل بهبود عملکرد تشکل آب بران در مدیریت شبکه آبرسانی بخش جرقویه شهرستان اصفهان است. این تحقیق توصیفی - پیمایشی می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل کشاورزان عضو تشکل آب بران جرقویه (1810 نفر) بودند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران و برابر با 150 نفر برآورد شد. برای جمع آوری اطلاعات میدانی از پرسشنامه استفاده شد. ضریب اعتبار پرسشنامه برای بخش های مختلف پرسشنامه بیش از 75/0 بود که نشانه اعتبار مناسب ابزار تحقیق می باشد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد عواملی چون نظارت بر توزیع و تقسیم آب، حفاظت و توسعه فیزیکی شبکه، تامین حقوق افراد، کاهش هزینه های بهره برداری و بهبود دسترسی کشاورزان به نهاده ها حدود 77 درصد کل سازوکارهای بهبود عملکرد تشکل آب بران در مدیریت شبکه آبرسانی را توجیه می کند. نتایج الویت بندی نشان داد توزیع آب کافی برای اراضی زراعی و تحویل به موقع و مطمئن آب از نظر کشاورزان عضو تشکل نقش بسیار مهمی در بهبود عملکرد تشکل دارند.
    کلیدواژگان: تشکل آب بران، مدیریت مشارکتی، شبکه آبرسانی، مشارکت، اصفهان
  • حسین شعبانعلی فمی، فاطمه شفیعی صفحه 73
    هدف این تحقیق تحلیل نگرش دانشجویان دختر و پسر کشاورزی نسبت به رشته کشاورزی در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بود. روش این تحقیق پیمایشی و از نوع توصیفی - همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق 1677 نفر از دانشجویان دختر و پسر پردیس مذکور بوده اند که از این تعداد، 236 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی با انتساب متناسب به عنوان نمونه انتخاب شدند. روایی محتوایی پرسشنامه با کسب نظرات 14 نفر از اساتید و متخصصان ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران مورد بررسی و اصلاحات لازم صورت گرفت. برای تعیین پایایی درونی مقیاس سنجش نگرش از ضریب اعتبار آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار آن معادل 8/0 برآورد شد. رابطه بین ساعات کار با رایانه توسط دانشجویان مورد مطالعه و نگرش آنها نسبت به رشته کشاورزی منفی و معنی دار بود. رابطه بین اولویت رشته کشاورزی در انتخاب رشته دانشجویان مورد مطالعه و نگرش آنها نسبت به رشته کشاورزی منفی و معنی دار بود. نتایج حاصل از تحلیل عاملی نگرش دانشجویان نسبت به رشته کشاورزی به تفکیک دختر و پسر نشان داد که مهمترین عامل شکل دهنده نگرش دانشجویان پسر نسبت به رشته کشاورزی انگیزه به پیشرفت و موفقیت در رشته کشاورزی و در مورد دانشجویان دختر قابلیت تامین نیازهای روحی - روانی چون احساس لذت از مطالعه دروس تخصصی رشته، استفاده از اطلاعات حاصل در زندگی شخصی و ارضای نیازهای روحی و روانی بود.
    کلیدواژگان: نگرش، دانشگاه تهران، دانشجویان کشاورزی، رشته کشاورزی
  • لیلا صفا، حسین شعبانعلی فمی صفحه 87
    جامعه آماری این تحقیق شامل 944 نفر از دانشجویان سال آخر کارشناسی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بوده است. برای تهیه داده ها از پرسشنامه استفاده شد. اعتبار پرسشنامه از طریق نظرات جمعی از متخصصین و اساتید رشته های کشاورزی مورد تایید قرار گرفت و برای تعیین قابلیت اعتماد پرسشنامه آلفای کرونباخ محاسبه شد که میزان آن برای مقیاس اصلی پرسشنامه بیشتر از 75/0 بود. نتایج حاصل از تحلیل همبستگی نشان داد که رابطه بین متغیر «کیفیت آموزش های عملی کشاورزی» با متغیر معدل کتبی دیپلم، معنی دار و منفی و با متغیر میزان علاقمندی به رشته تحصیلی، مثبت و معنی دار است. همچنین نتایج حاصل از تحلیل عاملی نشان داد موانع و مشکلات آموزش های عملی کشاورزی به ترتیب در چهار عامل کیفیت تاسیسات و تجهیزات آموزش عملی در مزرعه، انگیزه و تجربه دانشجویان در زمینه کشاورزی، مهارت و شایستگی های اساتید در زمینه آموزش های عملی و کیفیت امکانات و تجهیزات آموزش عملی در داخل پردیس طبقه بندی می شوند که درمجموع حدود 67 درصد از تغییرات را تبیین می نمایند.
    کلیدواژگان: دانشجویان کشاورزی، کیفیت آموزش های عملی کشاورزی، دانشگاه تهران
  • مهدی ضرابی، آصفه موحدیان عطار صفحه 101
    برخی گونه های سفیدبالکان از زیرخانواده Aleyrodinae تنوع مرفولوژیکی وابسته به میزبان را نشان می دهند. در میان این گونه ها، عسلک پنبه Bemisia tabaci (Gennadius) طیف وسیعی از تنوع میزبانی را در جمعیت ها و بیوتیپ های خود نشان داده است. در این تحقیق، در طی سال های 85-1383 برگ های گیاهان میزبان (خیار، بادمجان، گوجه فرنگی و پنبه) آلوده به پوره و پوسته های شفیرگی از نقاط مختلف منطقه ورامین جمع آوری شد. پوسته های شفیرگی پس از آماده نمودن به صورت اسلایدهای میکروسکوپی ثابت شد. سپس کلیدی آنها با استفاده از کلیدهای شناسایی بررسی شدند. نتایج نشان داد که جمعیت های منطقه ای این گونه روی این میزبان ها دارای چهار تنوع مرفولوژیکی وابسته به میزبان است. این تنوع ها و میزان قرابت آنها با تصاویر علمی ترسیمی بحث شده است.
    کلیدواژگان: عسلک پنبه، محصولات جالیزی، ورامین، تنوع مرفولوژیکی وابسته به میزبان
  • اسماعیل فلاحی، امیرحسین چیذری صفحه 111
    تحلیل نقطه سربه سر یکی از مهم ترین ابزارهای موجود برای تصمیم گیری در کشاورزی می باشد. از این تکنیک برای تجزیه و تحلیل مولفه های مختلف بودجه در مورد محصول گندم آبی در شهرستان مرودشت استفاده شد. داده ها و اطلاعات موردنیاز، به صورت مقطعی و مربوط به سال زراعی 85-1384 بود که از طریق 154 پرسشنامه و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده، گردآوری شد. نتایج نشان می دهد که میزان سود کشاورز (8/479 ریال بر کیلوگرم محصول)، حدود 30 درصد قیمت تمام شده محصول (2/1570 ریال) است. براساس نتایج تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر قیمت نهاده ها، سطوح قیمت عوامل تولید در شرایط موجود (به ویژه در مورد نهاده های سم، کود فسفات و کود اوره) به مراتب کمتر از میزان قیمت در نقاط سربه سر بود، به نحوی که نسبت قیمت عوامل یاد شده در شرایط موجود به قیمت آن ها در نقطه سربه سر به ترتیب معادل 02/0، 07/0 و 09/0 بود. این امر، در بسیاری از موارد سبب استفاده غیربهینه و بیش از حد از عوامل تولید گردیده است.
    کلیدواژگان: مرودشت، گندم، کشاورزی، مدیریت مزرعه، تحلیل نقطه سربه سر
  • اسماعیل فلاحی، امیرحسین چیذری صفحه 123
    با استفاده از روش ماتریس تحلیل سیاستی، ضمن بررسی مزیت نسبی تولید کیوی ایران، آثار سیاست های دولت بر فرآیند تولید میوه کیوی طی دوره 83-1378 بررسی شد. ایران در تولید این محصول دارای مزیت نسبی بوده اما در طی دوره مورد بررسی، سودآوری این محصول کاهش یافته است. شاخص هزینه منابع داخلی از مقدار 39/0 در سال 1378 به مقدار 92/0 در سال 1383 افزایش یافته است. لذا سیاست های اعمال شده دولت در زمینه بازار فروش محصول در راستای توسعه صادرات و ارزآوری کیوی نبوده است. افزایش مقدار شاخص حمایت اسمی نهاده از 67/0 به 20/1 و نیز افزایش مقدار شاخص حمایت اسمی بر محصول از 51/0 به 30/1 نشان می دهد که علی رغم عدم حمایت نهاده ای از این محصول، حمایت در بازار فروش محصول وجود داشته و درمجموع، اثرات مداخله دولت در فرآیند تولید محصول، به نفع تولیدکنندگان در بازار داخلی بوده است و مقدار شاخص حمایت موثر از 50/0 به 31/1 افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: شاخص های حمایتی، ماتریس تحلیل سیاستی، کیوی، ایران، مزیت نسبی
  • سید مجتبی مجاوریان، حمید امیرنژاد صفحه 151
    این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر پذیرش بیمه محصول برنج در بین تولیدکنندگان شهرستان ساری در سال 1386 انجام گرفت. تعداد 90 برنج کار شامل دو گروه 45 نفری از افراد بیمه شده و بیمه نشده به طور تصادفی نمونه گیری شد. اطلاعات فردی (سن، تعداد اعضای خانوار، تجربه فعالیت، تجربه خسارت و درآمد غیرزراعی)، اجتماعی (سطح تحصیلات، نوع نظام بهره برداری، محل سکونت و فعالیت) و جغرافیایی (اندازه مزرعه، فاصله واحد تولیدی تا اولین شعبه کارگزار بیمه) از طریق پرسشنامه برای افراد مزبور جمع آوری گردید. اطلاعات حاصل از طریق برآورد یک تابع لاجیت ارزیابی شد. نتایج نشان داد که اثر محل سکونت کشاورز بر پذیرش بیمه معنی دار است. یعنی در این شهرستان پذیرش بیمه بیشتر تابع عوامل منطقه ای است. به نحوی که در برخی مناطق تمایل به بیمه شدن بیشتر است. داشتن آگاهی نیز یک متغیر موثر بر پذیرش بیمه تشخیص داده شد. یعنی تامین آگاهی لازم برای افراد به صورت نسبی اهمیت بیشتری دارد. سن و سابقه خسارت خشکسالی از دیگر عوامل موثر در افزایش احتمال بیمه شدن افراد می باشد. لذا اشتیاق افرادی که دارای سن بیشتر و یا تجربه خسارت خشکسالی را دارند برای بیمه شدن بیشتر است.
    کلیدواژگان: الگوی Logit، برنج، ساری، بیمه محصولات کشاورزی
  • جعفر مساح، رضا علیمردانی، جواد خزایی، سید مهدی شریعتمداری صفحه 163
    در این تحقیق، روش کار پروفیلوگراف خودکار صفحه برگردان با تغییر حسگر بررسی شد. پروفیلوگراف طراحی شده یک وسیله الکترومکانیکی بود که به منظور بهبود دقت آن به جای یک میکروسویچ و موتور DC از یک حسگر نوری و یک سیستم کنترل دور موتور DC استفاده شد. بدین ترتیب سطح موردنظر با کمک حسگر بدون تماس سنجش می شود. این دستگاه خطوط هم تراز منحنی های سه بعدی صفحه برگردان را در ترازهای یکسان ترسیم می نماید. از پروفیلوگرام های ترسیم شده می توان به عنوان نقشه هایی برای کنترل طراحی صفحه برگردان و همچنین الگوبرداری از سطح آن استفاده نمود. از یک سطح استوانه ای فلزی به عنوان الگوی ترسیم برای مقایسه دقت دو حسگر استفاده شد. برای هر حسگر سه نوبت آزمایش انجام و از میانگین آنها استفاده شد. ترسیم های حاصل از هر دو حسگر به جای خط منحنی از یک دایره، منحنی پله ای شکل بود. برای مقایسه ترسیم های حاصل از دو حسگر ارتفاع و طول پله های ترسیمی در نقاطی یکسان ارزیابی شد. نتایج نشان داد که با استفاده از حسگر نوری، میزان خطا در ترسیم منحنی دایره ای شکل 30 درصد کمتر است. برای نشان دادن کارآیی دستگاه، پروفیلوگرام های افقی و قایم یک نوع صفحه برگردان نیمه استوانه ای ترسیم شد.
    کلیدواژگان: ماشین های کشاورزی، صفحه برگردان، حسگر، پروفیلوگراف، پروفیلوگرام
  • حمیده نوری، عبدالمجید لیاقت صفحه 175
    این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر مدیریت سطح ایستابی بر پروفیل شوری ناحیه توسعه ریشه در مناطق نیمه خشک ایران انجام شد. تیمارهای مدیریت سطح ایستابی شامل سه تیمار آبیاری زیرزمینی با سطح ایستابی کنترل شده در عمق 3/0، 5/0 و 7/0 متر از سطح خاک و یک تیمار زهکشی آزاد بود. آب با هدایت الکتریکی 5/1 دسی زیمنس بر متر برای ایجاد سطح ایستابی در تیمارهای آبیاری زیرزمینی و تامین آب آبیاری در تیمار زهکشی آزاد استفاده شد. گیاه آزمایشی یونجه یک ساله بود. نتایج نشان داد از این روش می توان در شرایط نیمه خشک استفاده نمود. در بررسی پروفیل خاک از نظر شوری (عصاره اشباع) مشخص شد که توزیع نمک در منطقه توسعه ریشه در هر چهار تیمار نزدیک بهم و کمتر از چهار دسی زیمنس بر متر (قبل از رسیدن به زمان آبشویی) می باشد. محصول یونجه در تیمارهای کنترل سطح ایستابی در 3/0 و 5/0 متری از سطح خاک، به ترتیب 73 و 94 درصد بیشتر از تیمار زهکشی آزاد بود.
    کلیدواژگان: آبیاری زیرزمینی، کنترل سطح ایستابی، لایسیمتر، زهکشی، شوری خاک
|
  • Page 1
    600 seven day-old Ross broiler chicks were tested in a factorial experiment (2×5) with two levels of oil (three and six percent) and five levels of soybean oil and soapstock (100:0, 75:25, 50:50, 25:75 and 0:100) with four replicates. Rations were isocaloric and isonitrogenus. The chicks of the rations with three percent fat had higher weight gain and lower feed intake and feed: gain ratio (P<0.05) in whole period. In starter and grower periods, the chicks of ration with three percent fat with soybean oil: soapstock ratio of 0: 100 had lower feed intake and better feed: gain ratio. It was concluded that the acidulated soaopstock could be replaced by soybean oil completely in three percent level in all periods.
  • Page 9
    In calcareous soils with high calcium carbonate contents and pH, the growth and development of plant might undergo nutritional disorders. The process of biological nitrogen fixation in legumes cultivated and plant growth in these soils could be limite. The use of acid-producing materials like sulfur and a reduction in soil pH improves plant growth and increase the biological nitrogen fixation. A 2 × 5 factorial experiment consisting of two soybean cultivars (Sahar and Williams) and six levels of sulfur (0, 1, 2, 5, 10 and 15 ton/ha) arranged in a completely randomized design with three replicates was conducted under greenhouse conditions in Nuclear Center for Agriculture & Medicine Atomic Energy Organization, Iran. Results showed that the accumulation of sulfate resulted from sulfur additions decreased soil pH and increased EC (p<0.01). Sulfur additions up to 5 and 10 ton/ha respectively for Sahar and Williams cultivars increased the plant dry weight. However, further increase of sulfur levels affected the plant dry weights negatively, due most likely to the increase in soil EC values. In spite of the increased soil EC, increasing sulfur levels resulted in enhanced nitrogen fixation, probably due to favorable soil reaction caused by sulfur oxidation.
  • Investigation of Nitrate Leaching Changes Trend below the Root Zone in Karaj Farms with Geographic Information Systems
    Page 12
    High quantity of chemical fertilizer use in farms to increase production but low efficiency irrigation leaches part of nitrate and follows groundwater pollution. In this research, extra water below root zone as deep percolation collected with point drains which installed interface of natural drainage zone and agricultural soil in University of Tehran research farms. Then, concentration of nitrate (NO3-N) measured in the water quality laboratory. Results showed nitrate concentration changed between 0.15 to 289 ppm. In this study, nitrate leaching trend to Karaj groundwater and reasons is considered. Finally, initial soil nitrate measuring, usage of modern irrigation methods with high efficiency, prediction of rainfall time and fertilizer management in fields recommended to preventing of groundwater degradation quality trend.
  • Page 21
    The vase life of cut flowers prolong by some compounds, which can improve their hormonal regulation and water relations or reduce microbial growth in xylem tissu. The effect of chemical treatments on vase life longevity of Rose 'Ilona'. A randomized complete block design with three replications conducted with following the treatments of Control, STS, Nickel sulfate, Cobalt chloride, Aluminum sulfate, Zinc acetate, HQC and sodium hypochlorite. The CoCl2 400 mg.l-1 and Al2(SO4)3 at 800 mg.l-1 extended vase life and STS at 400 mg.l-1 and Al2(SO4)3 at 800 mg.l-1 and maintained flower quality of roses better than other treatments (P< 0.05). The benefit-cost ratio method showed that HQC was the most profitable treatment and CoCl2 600 mg.l-1 had highest value.
  • Page 33
    A survey-descriptive research methodology conducted 839 Dehyaries, consisted the statistical population of the study. A number of 149 Dehyaries were selected as sample using a multi-stage sampling technique. The questionnaire was approved to be both valid and reliable. To identify factors affect success of Dehyaries, discriminate analysis was applied. The results revealed that organizational collaboration was the most effective component and the extent of accessibility of Dehyaries to equipment and feasibilities, people participation, motivation of Dehyars for development of village, and Dehyar participation in training courses were the most effective factors, respectively.
  • Page 49
    The purpose of this research was to study deterrent factors for entrepreneurship in relation with personality and environmental characteristics for graduates of agriculture. The statistical population of the research is composed of graduates (N=98) have been able to establish a business in the field of agricultural production, in Boushehr Province (one of the southern provinces of Iran). Validity and reliability of the questionnaires, based upen Cronbach's Alfa coefficient was found to be 0.75 and 0.91 for personality and environmental characteristics. Among personality factors, the weak independence spirit, internal locus of control and lack of risk taking, are the most important deterrent factors for entrepreneurship. The quality of practical educations, high risk of investment in the agriculture sector, and legal and administrative restrictions are the most important deterrent environmental factors. This research indicates that regarding personality characteristics, there are significant different between male entrepreneur graduates and female entrepreneurs spirit of opportunity recognition (t=0.02*) and independence (t=0.05*).
  • Page 61
    A number of 1810 members of the Water User Associations (WUAs) of Jarghouyeh district consisted the statistical population of the study, out of which 150 farmers were selected as sample using proportionate stratified random sampling technique. A questionnaire was developed for gathering the data and information. Content validity and Cronbach Alpha proved both the validity and reliability of the tool of study, respectively. Coefficient of reliability coefficient was more than 0.75 for different parts of the questionnaire. Factor analysis showed that five factors namely, monitoring on water distribution, maintenance and physical development of network, securing farmer's rights, reducing expenditure of water exploitation and conservation and improving farmer's access to input explained about 77% of variance of the areas of improving water user's associations performance in network management. The result of priority-setting showed that sufficient distribution of water and timely water delivery were two important factors affecting the performance of WUAs.
  • Page 73
    The main purpose of this research was to perform an analysis of the attitude of male and female students towards agrisciences in the College of Agriculture and Natural Resources of the University of Tehran. It was a correlational-descriptive research which was conducted through a survey method. The statistical population of the study consisted of 1677 male and female students, out of which 236 students were selected as sample using proportionate stratified random sampling technique. The content validity of the questionnaire was approved through getting opinions of 14 agricultural extension specialists and experts working in the University of Tehran. The scale of attitude of the questionnaire was proved to be reliable as Cronbach Alpha Coefficients was equal to 0.80. According to the results, the relationship between student's time spent to use computer and their attitude towards agrisciences was negative and significant. Meanwhile, the relationship between the priority given to the selected discipline at the time of exam entrance with their attitude towards agrisciences was negatively significant. The results of factor analysis of attitude of students towards agrisciences showed that the most important factor of attitude formation was the needs for achievement from the view points of male students. The same analysis revealed that from the opinion of female students the potential of agriscienes to secure psychological needs such as enjoyment of studying agriculture and getting useful information in personal life and satisfaction of psychological needs were the most important factors forming their attitude and making it favorable towards agrisciences.
  • Page 87
    The statistical population of this study consisted of 944 Post-graduate and under graduate Students, who were in their last academic year in the campus of Agricultural and Natural Resources the University of Tehran. A questionnaire was used to collect the data. The content validity of the questionnaire was established by a panel of experts in the field of agriculture in the University of Tehran. A pilot study was conducted to establish the reliability of the instrument via agricultural students. Cronbach alpha's coefficient for the main scale of the questionnaire was higher than 0.75. The results of correlation analysis showed that there was negative significant relationship between quality of agricultural practical training and the diploma average marks of the students. There was positive significant relationship between the dependent variable and their interest to the subject. In order to identify the problems and obstacles of practical training in agriculture, factor analysis was applied. Accordingly, the problems were classified into four factors of quality of installations for practical training at the farm, motivation and experience of students on agriculture, skills and competencies of teachers in practical training and the quality of equipment for practical training in the campus. These four factors explained about 67 percent of variance of the data indicating problems for practical training.
  • Page 101
    Some Whitefly’s species show host correlated morphological variation. Cotton whitefly is a famous one that has a wide variation in its populations and biotypes. This study was conducted to evaluate these variations in Varamin area during 2005-6. For this purpose, infested leaves of tomato, cucumber, egg plant and cotton collected from fields. Pupal cases mounted in microscopic slides. Then their main external morphological characters identified with taxonomical keys. Result showed that it has four host-correlated morphological variations. Description of these variation and their relationships are discussed in this study.
  • Page 111
    Breakeven analysis is one of the most important existent tools for decision-making in agriculture. This technique used for analysis of different budget components about irrigated wheat crop in Marvdasht township. The required data and information were collected via 154 questionnaires and using the stratified random sampling method during 2004-2005. Results show that farmer's profit (Rls. 479.8 per Kg. of crop) is about thirty percent of the cost price of crop (Rls. 1570.2). The breakeven analysis for factor prices, show the levels of factor prices in existent conditions were much lower than breakeven prices (especially in the case of the factors of insecticides, phosphate fertilizer and urea fertilizer) in such a way that the ratio of mentioned factor prices in existent conditions to their breakeven prices was 0.02, 0.07 and 0.09 respectively. This has caused non-optimal and very much usage of factors in many cases.
  • Page 123
    The comparative advantage of Iran kiwi production and the effects of governmental applied policies on the production process of kiwi fruit investigated over the period 1998-2003 by using policy analysis matrix. Iran has had comparative advantage in the production of this crop, but the profitability of this crop has been decreased in 1998-2003. The amount of domestic resource cost index has increased from 0.39 in 1998 to 0.92 in 2003. So governmental applied policies in sale market was not in direction of export extension of kiwi and its money-gaining. The incrase in the amount of the index of nominal protection coefficient of input from 0.67 to 1.2 and also the increase in the amount of nominal protection coefficient index from 0.51 to 1.3 reveal that despite the lack of the factor support of this crop, the support in crop sale market has existed and in general, the effects of government intervention in the crop production process have been in favor of producers in domestic market and the amount of effective protection coefficient index has increased from 0.5 to 1.31.
  • Page 151
    To determine the factors affecting the acceptation of rice insurance in Sari township a number of 90 farmers (45 assured and 45 not assured) were sampled. The information consisted of personal (age, size of family, activity experiment, damage experiment, and non-farm income); social (studies level, agrarian regimes, locality); and geography (farm size, distance between farm to insurance broker). This information was evalyated by estimating the logit model. The locality had the most effect on insurance acceptation. The insurance acceptation in this township have mostly followed on zone factor to personal factor whatever some zone showed more tendency toward insurance than other zone. To have knowledge was an effective variable. The increase of knowledge about insurance was more important. The Age and experience of damage are other effective factors to increase demand for insurance.
  • Page 163
    This paper presents design and construction of an automatic moldboard profilograph by substituting an optical sensor and a control system together with its evaluation. The modified profilograph is an electro mechanical apparatus in which a micro switch and a DC motor was replaced with an optical sensor and a control system for revolution of a DC motor. Thereby, the considered surface is measured using a non – contact sensor. This apparatus has the capability of drawing the profilograms of a 3-D object as a 2-D drawing in the same contour lines. The profilograms drawn by this apparatus can be useful in moldboard design and its surface modeling. In the end, drawn profilograms before and after modification were compared. Then, to verifying apparatus performance, the horizontal and vertical profilograms of a cylindroidal moldboard was drawn.
  • Page 175
    A field study was conducted to evaluate the possibility of using water table control techniques in the semi arid region of Iran with special attention to its salinity management. The WTM consisted of three subirrigation treatments with water table controls set at 0.3, 0.5 and 0.7 m from the soil surface and a free drainage (FD) treatment. The electrical conductivity (EC) of water was 1.5 dS/m. The crop cultivated in lysimeters was annual alfalfa (Medicago scutellata). The results indicated that CWT methods can be used in semi arid condition. In all the treatments the soil ECe was not reached to the crop threshold level. The evidence was the higher yield of CWT treatments than FD treatment. The total yield of CWT0.3 and CWT0.5 were 73 and 94% more than FD respectively.